Rólunk

A Válinka néptánccsoport 2011-ben alakult, 11 fővel. Bár alapító tagjai egy korábbi néptánccsoportban kezdtek táncolni 8 évvel ezelőtt, azóta nagy örömünkre, számos szorgalmas és lelkes taggal bővültünk, így a jelenlegi létszámunk 19 fő.

2011-ben a Válinka az 5 alapító pár részvételével jelentkezett az Alapi megmérettetésre (ezüst minősítést kaptunk), bízva abban, hogy hamarosan már a teljes együttes bemutatkozhat a zsűri és a közönség előtt.
 

Az együttes korösszetétele 33 és 51 év közötti. Szerencsére majdnem ugyanannyi nő és férfi táncol a csoportban.

Támogatónk egyelőre nincs, költségeinket egyelőre magunk finanszírozzuk, de terveink között szerepel egy egyesület létrehozása, amellyel a pályázati lehetőségeket szeretnénk kihasználni.

Pénteki próbáink intenzíven, de nagyon jó hangulatban zajlanak. A táncokon kívül népdalokat, szokásokat és új embereket ismerhetünk meg. Kezdetben motívumokat tanultunk, majd az egyes tájegységek táncrendjei következtek: bodrogközi, felcsíki, mezőföldi, mezőségi, sóvidéki és széki táncokkal foglalkoztunk és léptünk fel az elmúlt évek során. Mindegyikre művészeti vezetőnk, Vajda Levente tanított bennünket.

Szívesen töltjük együtt szabadidőnk egy részét is, táncházakba is együtt járunk, és örömmel szerepelünk szülőfalunkban, a környező településeken vagy bárhol, ahova hívnak bennünket.
Ez egy lábléc -- ha kell.